Söprűpartvis, autós kutyaitató és tinédzserriasztó egy brit kiállításon

InfoRádió / MTI
2010. szeptember 7. 20:00
Bekerült a "söptvis" - a söprű és a partvis egynyelesített kombinációja - az utóbbi évtized tizenöt legleleményesebbnek minősített brit találmányai közé. Az újítás megtekinthető e hét elejétől a brit nemzeti könyvtárban, a British Libraryben, amely tizenegy hetes kiállítást nyitott a díjazott találmányokból.

A "söptvis" egy fiúcskának köszönhető, aki 4 évesen ötlötte ki, miután apját figyelgette, ahogy az előbb söprűvel tisztogatja az udvart a levelektől, utána pedig a finomabb port még partvissal is összesöpri.

A gyerek összefogta a seprű meg a partvis nyeleit, előre helyezve a söprűt, a nyeleket összekötözte és megszületetett a "söptvis" tesztmodellje.

A találmányt hamarosan levédették.

Most a "söptvis" megtekinthető e hét elejétől a brit nemzeti könyvtárban, a British Libraryben, amely tizenegy hetes kiállítást nyitott a díjazott találmányokból - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Az újítások között van egy kutyaitató-tálka, amely autóban használható remekül, mivel menet közben sem lötyög ki belőle a víz. (Az Egyesült Államokban nagy üzleti sikere lett.)

Felkerült a 15-os toplistára az Moszkitó Biztonsági Rendszer is, amely tizenéves-riasztó. Olyan frekvencián bocsát ki a fülnek igen kellemetlen hangot, amelyet csak a tizenévesek érzékelnek. Elsősorban boltosok vevők rá, hogy ne az ő üzletük mellett "bandázzanak" a fiatalok.