Októberig kell várni a vénasszonyok nyarára

Infostart
2010. szeptember 3. 12:45
Szombaton újabb hidegfront érkezik, ezért hétvégén hűvös, csapadékos idő lesz. Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádiónak elmondta: az előrejelzések szerint egész szeptemberben a késő őszi időjárás lesz a jellemző.

Újabb hidegfront éri el az országot, amely szombaton vonul el az ország felett - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, aki hozzátette: eleinte a főváros térségében még lehet napsütésre számítani, de szombat délután már erősen felhős lesz az ég, esők és záporok jöhetnek, a szél viszont nem erősödik fel.

Török László elmondta: a hőmérséklet délután 19-20 fok körül lesz. Vasárnapra ugyan a hidegfront elhagyja a térséget és sok lesz a napsütés, a levegő nem melegszik szombathoz képest.

Az előrejelzések azt mutatják, hogy szeptemberben inkább késő őszi időjárásra kell számítani. Lesz egy-két nap, amikor a hőmérséklet elérheti a 25 Celsius-fokot, de a mostanihoz hasonló hűvösebb, felhősebb idő lesz a jellemző erre a hónapra.

Az vénasszonyok nyara tehát elmarad szeptemberben, de a meteorológus szerint talán október elején beköszönt a kései nyár.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást