Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ledőlt egy imaház oldalfala és tetőzete Berettyóújfaluban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lebontottak egy életveszélyessé vált baptista imatermet és a hozzá kapcsolódó tornyot vasárnap Berettyóújfaluban, miután ledőlt az épület egyik oldala és tetőszerkezete - erősítette meg a vasárnap esti híradók információját az a munkálatok befejezését követően Györgyfi Sándor tűzoltó őrnagy, a berettyóújfalui tűzoltóság parancsnoka.

Elmondása szerint még szombaton este 10 óra körül kapták a riasztást, hogy kidőlt a város központjában lévő baptista imaház egyik fala, és beomlott a tetőszerkezete.

A 10-szer 30 négyzetméteres épületből a 10-szer 25 négyzetméteres imaházat érintette a katasztrófa. Egy régi vályogfalról van szó, amely felázott az utóbbi napok esőzései nyomán - ismertette a részleteket a tűzoltó parancsnok.

Elmondta azt is, hogy az imaterem tetőszerkezete egybeépült az imaház előtti 10-15 méter magasságú toronnyal, s a vizsgálat során az önkormányzat szakembereivel megállapították, hogy az épület és a torony életveszélyessé vált.

Györgyfi Sándor tájékoztatása szerint vasárnap elrendelték az életveszélyessé vált imaterem és a torony azonnali elbontását, amely vasárnap estére befejeződött.

A tűzoltó parancsnok hozzátette: az imaház az autóbusz-pályaudvar és egy szakmunkásképző közvetlen szomszédságában található Berettyóújfalu belvárosában, ahol sokan járnak.

Az esetleges balesetek megelőzéséért volt fontos, hogy már vasárnap az összes romot és az életveszélyessé vált építményeket eltakarítsák - tette hozzá a parancsnok.

Az épület omlása, illetve bontása során nem történt személyi sérülés.