Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Árverés: megveheti John Lennon vécéjét!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
John Lennon egykori vécécsészéjére is licitálhatnak azok a rajongók, akik részt vesznek az eheti, liverpooli Beatles-aukción. Az árverésen a legendás zenekar tagjainak egyéb személyes tárgyait is megszerezhetik.

Az eladásra váró tárgyak között ott van egy monóban rögzített Two Virgins lemez is, John Lennon és Yoko Ono első közös albuma. A szakértők szerint a különleges tételért akár 2500 fontot (870 ezer forintot) is hajlandó lesz megadni a licit győztese.

A lemez - amelyet annak idején barna papírzacskóban adtak el, mivel borítóján Lennon és Ono anyaszült meztelenül pózol - azért számít igazán értékesnek, mert mindössze néhány száz darab készült belőle. A sztereo változatból ötezer darab került a boltokba, ahhoz azonban, hogy valaki monóhoz jusson, a kiadónak kellett írnia.

Az érdeklődők akár azt a vécécsészét is megszerezhetik, amely egykor John Lennon berkshire-i otthonában szolgálta ki az ott lakókat. Miután lecserélték, a darabot a zenész John Hancocknak, az egyik munkásnak adta, azzal, hogy ültessen bele virágokat. A porcelán alkalmatosság negyven éven át, a férfi nemrégiben bekövetkezett haláláig hevert annak fészerében.

"A vécé talán ér valamit, talán nem, de az biztos, hogy ez az egyik legkülönösebb tárgy, amit valaha eladtunk" - mondta Stephen Bailey, az árverés szervezője.

A berkshire-i Tittenhurst Parkból egy másik tétel is listára került: egy szájharmonika, amely valaha John Lennon első fiáé, Juliané volt. A zenész azt is John Hancocknak adta, mert a gyerek az őrületbe kergette vele.