Hétévesen keresztülbiciklizte Amerikát

Infostart
2010. augusztus 25. 18:30
Egy brit kislány anyukájával és apukájával több mint ezer kilométert biciklizett az Egyesült Államokban, hogy pénzt gyűjtsenek egy alapítványnak.

Skye Parnell három héten keresztül kerekezett az Egyesült Államokban, Washingtontól Pittsburghig, és vissza. Naponta átlagosan 45 kilométert tett meg, de a túra utolsó napján közel 90 kilométert tekert.

Az angliai Wiveliscombe-ban élő kislány szüleivel, az igazgatóhelyettes édesapjával és tanár édesanyjával tette meg a távot, hogy egy rákos és leukémiás gyerekek gyógyulását segítő alapítványnak gyűjtsenek pénzt.

Egyszer sem panaszkodott a három hét alatt, és nagyon keményen hajtott - mesélte a büszke apuka, aki elárulta azt is, hogy a lánya választotta ki az Ellen MacArthur Alapítványt, amelynek már 500 fontot (közel 180 ezer forintot) kerekeztek össze.

A túrán mindkét felnőtt egy utánfutót húzott maga után, abban vitték a felszerelést. Minden este a szabadban állították fel a sátrakat. Voltak meleg pillanatok - vallotta be az édesapa, aki elmesélte, hogy egyszer egy nagy viharban a két sátor közé dőlt egy fa, és a csörgőkígyóktól is tartaniuk kellett.