Olaszország középső vidékéről származik és 534,7 kilogrammot nyom a világ legnagyobb kecskesajtja - erősítette meg a Guinness World Records londoni központja. Az Ascoli Piceno megyében fekvő Castel di Lama büszkesége, a több mázsás Pecorino átmérője 158, magassága 29 centiméter.
A sajtkülönlegességhez 3000 kecske 3500 liter tejére volt szükség.
A rekordok könyvébe bekerülő portéka valójában egy éve készült: egy helyi tejipari üzem felügyelete mellett 25 önkéntes nyolc órán át dolgozott a sajton, amely frissen 850 kilót nyomott.
Kilenchavi érlelés után, május 29-én egy Ascoli Picenó-i közjegyző hitelesítette az éretten 537,7 kilós sajt súlyát és méreteit.
Az érdeklődők szeptember 2-5. között, a helyi mezőgazdasági vásáron csodálhatják meg a nem mindennapi gasztronómiai alkotást.