eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Világhírig gördeszkázott a rédicsi plébános - nézze meg a videót!

Az internet révén alig két hét alatt világhírűvé vált Lendvai Zoltán katolikus plébános gördeszkázós mutatványa, ami Brazíliától Oroszországig, a legnagyobb hírügynökségektől a neves világlapokig és televíziós társaságokig bejárta a földkerekséget.

A Zala megyei Rédicsen és 11 környékbeli településen szolgáló plébános azt mondta: soha nem gondolta volna, hogy ilyen ismertségre tesz szert, telefonja szinte megállás nélkül csörög, annyian hívják Magyarországról és külföldről. Legutóbb éppen egy brazil forgatócsoport kereste vele a kapcsolatot nagykövetségükön keresztül, miután a múlt héten a Reutersnek és az AFP hírügynökségnek is nyilatkozott.

A komoly hírszolgáltatók révén a brit BBC és az amerikai CNN honlapján is vezető hírként számoltak be Zoltán atyáról, de orosz, spanyol, portugál, olasz, francia nyelvű weblapokon, a szlovák Joj televízióban, a török Hürriyet című napilapban vagy a német Stern magazinban szintén közölték a róla szóló hírt és képeket. Arról is kapott visszajelzéseket, hogy Peruban, Japánban, de még Kínában is látták a bemutatóját, s szinte kivétel nélkül dicsérő, elismerő szavakat kapott érte.

A videót készítő 14 éves fiú is örülhet a szemfülességének, egy amerikai médiavállalat nemcsak egyszerűen letöltötte és felhasználta, hanem meg is vásárolta tőle az általa készített kisfilm közlésének jogát.


A karrier már csak azért is tűnik szinte hihetetlennek, mert nem is annyira a bulvármédia tette híressé a gördeszkázó plébánost. Ráadásul a kommentálók túlnyomó többsége elismeréssel méltatja a cselekedetét, mert mindenütt és mindenkinek azt hangsúlyozza: nem azért állt a gördeszkára, hogy produkálja magát. Hite szerint ugyanis a játékon át vezet az út a fiatalok szívéhez, akik ezáltal az egyházi tanításokhoz is közelebb kerülhetnek. Hozzáteszi: fiatalok és idősebbek is vannak, akik az elmúlt hetekben jöttek el hozzá először a templomba.

Lendvai Zoltán azt is elmondta: a nagy öröm mellett azért nagy felelősség is "hírességnek" lenni. Ma már kénytelen udvariasan visszautasítani az újabb szereplésekre vonatkozó számos megkeresést, mert nem szoríthatja háttérbe papi hivatását. Úgy véli, hogy minden csoda három napig tart, de ő ennél sokkal tovább szeretné szolgálni a hívőket.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×