eur:
392.72
usd:
366.38
bux:
66745.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Tutajjal akar átkelni az Atlanti-óceánon a 84 éves kalandor

Műanyag gázcsövekből készült tutajjal akarja átszelni az Atlanti-óceánt egy 84 éves brit nyugdíjas és három társa.

Anthony Smithnek élete álma valósulhat meg, amikor januárban elindulnak a Kanári-szigetekről a Bahama-szigetek irányába, hogy mintegy 60 nap alatt átszeljék az Atlanti-óceánt.

A The Daily Telegraph brit konzervatív napilap egykori tudományos tudósítója, aki mintegy 30 könyvet írt és számos filmet és dokumentumfilmet készített, hirdetés útján keresett társakat a kalandos vállalkozáshoz. "Szereti a tutajozást az Atlanti-óceánon keresztül? Híres utazó háromfős legénységet keres. Nyugdíjasok legyenek, csak komoly kalandorok jelentkezzenek" - írta hirdetésében.

A "veterán" csapat tagja lett végül az 57 éves David Hildre, aki már átszelte az Atlanti-óceánt és kutatott az Amazonason, a 61 éves Robin Batchelor léghajós és az 56 éves Andy Bainbridge tengerész, jelenleg lámatenyésztő.

A tutajt 12 méter hosszú műanyagcsövekből építik, amelyeket a két végein levegővel tele lezárnak, biztosítandó a jó sebességet. A tutaj középső részén helyezik el az ivóvizet és a nehezékeket. A legénység két kicsiny, disznóbőrből készült kunyhóban húzhatja meg magát.

A hajósok tutajukat kicsi perui típusú, guaraevezőkkel hajtják majd, amelyek Smith szerint sokkal rugalmasabbak, mint a hagyományos evezők. Indulásukat januárra tervezik, mivel akkor a legjobb a széljárás az Atlanti-óceánon, és még az atlanti ciklonok keletkezése előtt meg akarják tenni a 4480 kilométeres távot - olvasható a The Daily Telegraph honlapján.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×