Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Milyen idő lesz a nemzeti ünnepen?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az elmúlt napok viharai után ezen a héten már nem kell számítani forgószelekre és jégesőre sem. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a napsütés lesz a jellemző. Augusztus 20-án, majd a hétvégén is jó idő lesz, eső sem várható.

Nem kell tartani újabb időjárási megpróbáltatásoktól, ugyanis front nem éri el egy hétig a Kárpát-medencét - közölte az InfoRádióval a Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos kiemelte: a nemzeti ünnepen és a hétvégén szinte zavartalan lesz a napsütés.

Szerdán változóan felhős időre számíthatunk, többórás napsütés valószínű, és legfeljebb északnyugaton lehet kisebb eső, zápor. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csupán szerdán napközben északkeleten élénkül meg a nyugati szél, ott erős széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24, 28 Celsius-fok között alakul - fejtette ki.

A meteorológus szólt arról is, hogy csütörtökön még az ország északi részén várható csapadék, de augusztus 20-án és hétvégén már az ország túlnyomó területén nem kell esőre számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 Celsius-fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 Celsius-fok között valószínű.

Hanganyag: Kálló Izabella