eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Milyen idő lesz a nemzeti ünnepen?

Az elmúlt napok viharai után ezen a héten már nem kell számítani forgószelekre és jégesőre sem. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a napsütés lesz a jellemző. Augusztus 20-án, majd a hétvégén is jó idő lesz, eső sem várható.

Nem kell tartani újabb időjárási megpróbáltatásoktól, ugyanis front nem éri el egy hétig a Kárpát-medencét - közölte az InfoRádióval a Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos kiemelte: a nemzeti ünnepen és a hétvégén szinte zavartalan lesz a napsütés.

Szerdán változóan felhős időre számíthatunk, többórás napsütés valószínű, és legfeljebb északnyugaton lehet kisebb eső, zápor. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csupán szerdán napközben északkeleten élénkül meg a nyugati szél, ott erős széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24, 28 Celsius-fok között alakul - fejtette ki.

A meteorológus szólt arról is, hogy csütörtökön még az ország északi részén várható csapadék, de augusztus 20-án és hétvégén már az ország túlnyomó területén nem kell esőre számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 Celsius-fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 Celsius-fok között valószínű.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×