eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lapértesülés: kopott gumikkal küldték szolgálatba a rendőrmotorost, aki később Tatánál meghalt

A hétfőn meghalt tatai rendőr a baleset előtt jelentette elöljárójának, hogy motorkerékpárjának állapota és a kopott gumik miatt a parancs ellenére nem tud elmenni Budapestre; a következő utasításban Tatabányára vezényelték, azonban a felhőszakadásban a járművel megcsúszott és a helyszínen életét vesztette - írta szerdai számában a 24 Óra.

A lap névtelen, de megbízhatónak nevezett forrásaira támaszkodva állítja, hogy a 33 éves főtörzsőrmestert közvetlen felettese rádión Budapestre küldte. A járőr közölte, hogy járműve alkalmatlan az út megtételére, ekkor azt utasítást kapta, hogy menjenek be Tatabányára, onnan pedig autóval utazzanak a fővárosba. Járőrtársával az autópályán elindult a megyeszékhelyre, de a 63. kilométernél a hirtelen kitörő viharban halálos balesetet szenvedett.

A férfit mindenórás várandós felesége és egyéves kisfia várta haza. A baleset körülményeit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja. A helyszíni vizsgálatról készített jegyzőkönyvet a család kérésére nem adták ki kedden - írta a 24 Óra.

A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) minden körülményre kiterjedő tényfeltáró vizsgálatot kezdeményez az ügyben.

Pongó Géza, az FRSZ főtitkára közleményében azt írta: a szolgálati motorkerékpár nem sokkal a baleset előtt szervizben volt, azt követően a rendőr kifogásolta a gumiabroncsok állapotát. Írásban is jelezték elöljáróknak, hogy a gumiabroncsok balesetveszélyesek, s kérték azok cseréjét, de ez nem történt meg.

Az FRSZ úgy tudja, hogy a várhatóan rossz időjárási körülmények és a gumiabroncsok kifogásolható állapota miatt a baleset napján fel is vetődött, hogy mellőzik a motoros szolgálatot, végül azonban más döntés született.

"Mindezen körülményekre figyelemmel az FRSZ azt kéri az ORFK vezetőjétől, hogy független szakértők bevonásával indítson tényfeltáró vizsgálatot a baleset okainak tisztázása és az esetleges parancsnoki felelősség megállapítása érdekében" - áll a közleményben.

Emellett azt kérik a rendőri vezetéstől: haladéktalanul rendeljenek el műszaki felülvizsgálatot valamennyi rendőrmotorra, s munkavédelmi szemlét a motoros járőrök munkavédelmi eszközeinek ellenőrzésére.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×