eur:
393.17
usd:
367.88
bux:
65949.18
2024. április 24. szerda György

A múzeumban a legjobb elhagyni a pénztárcánkat

A legjobb, ha valamelyik múzeumban hagyjuk el a tárcánkat, mert akkor a legnagyobb az esélye, hogy visszakapjuk azt - derült ki egy brit kísérletből.

Közel fele a múzeumban elhagyott tárcáknak visszakerül a tulajdonoshoz, míg a bevásárlóközpontokban elhányt pénztárcáknak csak harmadát szolgáltatják vissza - állítják brit szakértők, akik öt nagyvárosban tették próbára az emberek becsületességét.

Kiderült, hogy akkor járunk a legrosszabbul, ha kávézóban vagy tömegközlekedési eszközön hagyjuk el a tárcánkat, akkor ugyanis gyakorlatilag nincs esélye, hogy viszontlátjuk.

A kutatók száz pénztárcát "szórtak el" Londonban, Birminghamben, Glasgow-ban, Cardiffban és Leedsben. Mindegyik 10 font (közel 3500 forint) készpénzt, fotót, számlát, bélyegeket és a tulajdonos elérhetőségét tartalmazta.

Minden ötödik tárcából egyet adtak vissza. Kiderült, hogy Londonban a legbecsületesebbek az emberek, míg a birminghamiek a legkevésbé azok, mert ott csak négyből egyet kapott vissza az eredeti tulajdonos, ráadásul a pénz nélkül. A fővárosban a visszaszolgáltatott tárcákban ott volt a 10 font is.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×