eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Továbbra sem találják az eltűnt amerikai férfit

Továbbra sem találják azt a 77 éves magyar származású amerikai állampolgárt, aki augusztus 7-én tűnt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regéc térségében, a rendőrség a több mint egy hete tartó intenzív keresést vasárnap befejezte, ám nem tett le az idős férfi megtalálásáról.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap azt közölte: a férfit ez idáig több százan keresték, de nem akadtak a nyomára, noha minden lehetséges helyet átkutattak a térségben, a Borsó-hegyen, ahol eltűnt.

A keresésben a rendőrök és speciális mentők mellett a környék településeinek lakói is részt vettek. Kutyákkal, hőkamerával felszerelt helikopterrel, éjjellátó készülékekkel is keresték, mindhiába.

Dobi Tamás korábban azt mondta az MTI-nek, hogy gyakorlatilag nincs olyan terület ezen a részen, amelyet ne néztek volna át többször is az idős ember augusztus 7-i eltűnése óta. Pénteken a mentőcsoport halottat kereső kutyákat is bevetett.

A sajtóreferens vasárnapi tájékoztatása szerint a rendőrség már csak visszatérő ellenőrzést tart a környéken, azokat az információkat veszi górcső alá, amelyek a férfi eltűnésével kapcsolatosan érkeznek. Ugyanakkor továbbra is bíznak abban, hogy nyomára akadnak.

A Magyarországon rokonlátogatáson tartózkodó amerikai állampolgár - mielőtt nyoma veszett - társaival a Borsó-hegyen 2006-ban légi szerencsétlenségben életét vesztett szlovák katonák emlékművét látogatta meg. A hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt járműhöz, ekkor különváltak.

Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan - miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót -, visszaindult gyalog a hegyre. A falu végén a három irányba ágazó úton azonban nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.

A 77 éves férfi eltűnése ügyében az encsi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×