Továbbra sem találják az eltűnt amerikai férfit

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 15. 16:05
Továbbra sem találják azt a 77 éves magyar származású amerikai állampolgárt, aki augusztus 7-én tűnt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regéc térségében, a rendőrség a több mint egy hete tartó intenzív keresést vasárnap befejezte, ám nem tett le az idős férfi megtalálásáról.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap azt közölte: a férfit ez idáig több százan keresték, de nem akadtak a nyomára, noha minden lehetséges helyet átkutattak a térségben, a Borsó-hegyen, ahol eltűnt.

A keresésben a rendőrök és speciális mentők mellett a környék településeinek lakói is részt vettek. Kutyákkal, hőkamerával felszerelt helikopterrel, éjjellátó készülékekkel is keresték, mindhiába.

Dobi Tamás korábban azt mondta az MTI-nek, hogy gyakorlatilag nincs olyan terület ezen a részen, amelyet ne néztek volna át többször is az idős ember augusztus 7-i eltűnése óta. Pénteken a mentőcsoport halottat kereső kutyákat is bevetett.

A sajtóreferens vasárnapi tájékoztatása szerint a rendőrség már csak visszatérő ellenőrzést tart a környéken, azokat az információkat veszi górcső alá, amelyek a férfi eltűnésével kapcsolatosan érkeznek. Ugyanakkor továbbra is bíznak abban, hogy nyomára akadnak.

A Magyarországon rokonlátogatáson tartózkodó amerikai állampolgár - mielőtt nyoma veszett - társaival a Borsó-hegyen 2006-ban légi szerencsétlenségben életét vesztett szlovák katonák emlékművét látogatta meg. A hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt járműhöz, ekkor különváltak.

Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan - miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót -, visszaindult gyalog a hegyre. A falu végén a három irányba ágazó úton azonban nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.

A 77 éves férfi eltűnése ügyében az encsi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított.