eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Narancssárga riasztást adott ki az OMSZ az ország nagy részére

Narancssárga riasztást adott ki az ország nagy részére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnap kora délután; a figyelmeztető előrejelzés szerint éjfélig az egész ország területén lehetnek viharok.

A Nyugat-Dunántúl kivételével valamennyi régióban heves zivatarral kell számolni, amit intenzív csapadék, erős vihar (90 kilométer/óra fölötti széllökés), vagy legalább 2 centiméter nagyságú jég kísérhet.

Vasárnap délután sokfelé, éjszaka inkább csak a Tiszántúlon és északkeleten, hétfőn főként az ország keleti felén kell záporra, zivatarra számítani. Elsősorban a Dunától keletre heves zivatarok is lesznek jégesővel, felhőszakadással, szélviharral. Hétfő estétől a Tiszántúlon nagyobb területen valószínű intenzív csapadék. Éjszaka, hajnalban nyugaton ködfoltok lehetnek. A délnyugati szél helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között, a Nyugat-Dunántúlon 17 fok alatt várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27, 32 fok között alakul.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×