Új dunai híd építését is tervezik Budapest közelében

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 11. 13:39
Egyebek mellett a hatos úthoz történő közvetlen csatlakozás kiépítését, egy új dunai híd létesítését, illetve a Téglagyári-völgy hasznosítását és összekapcsolását egy kikötővel teszi lehetővé Százhalombattán a városfejlesztési dokumentumok módosítása - közölte a település független polgármestere.

E fejlesztések révén Százhalombatta várhatóan maga mögött hagyhatja zsákszerű elzártságát, új munkahelyek létesülnének, fellendülnének a vállalkozások, nőne a szolgáltatások köre, illetve a helyi adóbevétel, emelkednének az ingatlanárak - emelte ki Vezér Mihály. Az úthálózat kiépítésével párhuzamosan tervezik az úgynevezett Téglagyári- völgy turisztikai célú hasznosítását is. Egyes elképzelések szerint egy új kikötőből is megközelíthető kalandparkot alakíthatnának itt ki. A nagyszabású beruházások megkezdése a jövő év közepére- végére A helyi képviselő-testület nemrégiben megadott "zöld jelzésére" azért is volt szükség, mert a százhalombattai Temperáltvizű Halszaporító és Kereskedelmi Kft. (TEHAG) új tulajdonosi köre olyan nagyszabású logisztikai, kereskedelmi központ kiépítését tervezi, ehhez a városfejlesztési terveknek is igazodniuk kell - tette hozzá.

Vezér Mihály elmondta, hogy a TEHAG új tulajdonosai a tervek szerint közvetlen csatlakozást építenek ki a város és a 6-os út között, így a kereskedelmi fejlesztések nyomán megnövekedett forgalmat az új csomópont felé terelik. A polgármester szerint a megépülő új útvonal segít abban, hogy a hosszútávú európai közlekedésfejlesztési terv részét képező - az Észak- Európát az Adriával összekötő - úgynevezett C4-es korridort is "kihasználva" lendületes fejlődésnek induljon a város.

Magyarázatképpen megjegyezte: ha Magyarország csatlakozik a C4-hez - melynek része lesz az M6-osba befutó M11-es autópálya-, 4-5 éven belül megépülhet egy új Duna híd az erőmű és a város között.