eur:
392.68
usd:
366.08
bux:
66803.58
2024. április 25. csütörtök Márk

Csak ősszel írja ki a 35 milliárd forintos vakcinatendert a minisztérium

A tervezettnél később, június helyett csak ősszel írja ki a gyerekek kötelező oltásával összefüggő 35 milliárd forintos vakcinatendert a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma. A Napi Gazdaság azt írja, hogy a csúszás miatt a gyártók és az orvosok is aggódnak.

Az eljárással öt évre biztosítja az állam a - többségében - gyermekkorban beadandó vakcinákat. A lapnak nyilatkozó cégek szerint az oltóanyaggyártás legalább 3-6 hónapot vesz igénybe, és a közbeszerzési eljárás is hónapokig eltarthat.

A tárca szerint nem okoz fennakadást a lakosság egészségügyi ellátásában, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a szokásosnál később írja ki a közbeszerzési pályázatot a következő öt évben szükséges védőoltásokra - mondta az InfoRádiónak az ÁNTSZ járványügyi főosztályvezetője.  Ócsai Lajos hozzátette: egy új vakcina, a pneumococcus elleni szer is bekerül a kötelező védőoltások közé.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×