Csúszdán lépett le a felbosszantott amerikai légiutas-kísérő

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 10. 21:33
Óvadékot szabott ki kedden a bíróság arra az amerikai légiutas-kísérőre, aki landolás közben összeveszett egy utassal, majd a repülő vészcsúszdáján hagyta el a gépet, és mint aki jól végezte dolgát, hazament.

A 39 éves Steven Slater az ügyben vizsgálatot folytató nyomozók szerint azért gurult dühbe, mivel egy utas a landolás közben felállt és kinyitotta a feje feletti csomagtárolót. Amikor odament hozzá, hogy figyelmeztesse, egy kihulló csomag éppen arcon találta. A légi utaskísérő azt követelte, hogy az utas kérjen tőle bocsánatot, de ő ehelyett szitkozódni kezdett.

Egy szemtanú verziója szerint Slater és az utas már a felszállás előtt vitába keveredett, és az csapott fel újra a landolásnál.

A gép hétfőn érkezett Pittsburgh-ból a New York-i JFK repülőtérre.

A magából kikelt Slater egyes állítások szerint magához vett a konyhából néhány sört, és a vészcsúszdán át hagyta el a repülőt. Földet érve kisétált a kocsijához és hazahajtott. A rendőrség kisvártatva queensi otthonában tartóztatta le.

Egy New York-i bíró kedden Slater ügyvédjének tiltakozása ellenére 2500 dolláros (530 ezer forint) óvadékot szabott ki szabadlábra helyezéséért. A légiutas-kísérőt garázdasággal, gondatlan veszélyeztetéssel és birtokháborítással vádolták meg.

A légitársaság szóvivője közölte, hogy az ügyben vizsgálatot indítottak, de azt máris leszögezte, hogy sem az utasok, sem a gép személyzete egyetlen pillanatig sem volt veszélyben.

A Facebookon máris 13 ezer főt számláló támogatói kör alakult a munkahelyéről különös módon lelépő utaskísérő védelmében. Sok hozzászóló a Slatert felbosszantó utas letartóztatását követelte.