eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tovább keresik a Borsó-hegynél eltűnt amerikai férfit

Tovább keresik a szombaton kora este eltűnt amerikai állampolgárt, akinek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál veszett nyoma.

Vasárnap este hőkamerás helikopterrel kezdték meg a kutatást, a légi járművel teljesen átvizsgálták a szóba jöhető területet, de nem látták a 77 éves férfit - közölte Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: terepjárókkal is folyamatosan járják az erdőrészt, fény- és hangjelzéseket adnak, hátha azokat észleli a férfi. A gyalogos kutatást - láncalakzatban - csak nappal lehet végezni, ugyanis az erdőben világítás nélkül sötétedés után szinte semmit nem lehet látni, emellett magas az aljnövényzet is.

Gaskó Bertalan közlése szerint eddig nem vezetett eredményre a kutatás, nem találták meg a szombaton kora este eltűnt magyar származású amerikai állampolgárt, de hétfőn folytatják a keresést.

A szóvivő korábban elmondta, hogy vasárnap több mint száz ember vett részt a férfi keresésében: az encsi rendőrkapitányság munkatársai, a készenléti rendőrség tagjai, önkéntesek, helyi lakosok, továbbá civil speciális mentőszolgálatok csoportjai kutattak kutyák segítségével.

Az amerikai állampolgár rokonlátogatásra érkezett Magyarországra és szombaton kora este tűnt el Regécnél, a Borsó-hegy lábánál, ahol a légi katasztrófában meghalt szlovák katonák emlékművét kereste fel - közölte Gaskó Bertalan. Arról is beszámolt, hogy az eltűnés ügyében az encsi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított és nagy erőkkel keresik a 77 éves férfit.

A szóvivő kifejtette: szombaton 17 óra körül tűnt el a férfi, Regéc községből. Társaival azt megelőzően a Borsó-hegyi emlékműnél járt, de a hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni, ekkor különváltak.

Az idős férfi bement a regéci panzióba, majd - miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót - visszaindult gyalog a hegyre. A falu végén három irányba ágazó úton azonban nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára - mondta Gaskó Bertalan.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×