Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tovább keresik a Borsó-hegynél eltűnt amerikai férfit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tovább keresik a szombaton kora este eltűnt amerikai állampolgárt, akinek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál veszett nyoma.

Vasárnap este hőkamerás helikopterrel kezdték meg a kutatást, a légi járművel teljesen átvizsgálták a szóba jöhető területet, de nem látták a 77 éves férfit - közölte Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: terepjárókkal is folyamatosan járják az erdőrészt, fény- és hangjelzéseket adnak, hátha azokat észleli a férfi. A gyalogos kutatást - láncalakzatban - csak nappal lehet végezni, ugyanis az erdőben világítás nélkül sötétedés után szinte semmit nem lehet látni, emellett magas az aljnövényzet is.

Gaskó Bertalan közlése szerint eddig nem vezetett eredményre a kutatás, nem találták meg a szombaton kora este eltűnt magyar származású amerikai állampolgárt, de hétfőn folytatják a keresést.

A szóvivő korábban elmondta, hogy vasárnap több mint száz ember vett részt a férfi keresésében: az encsi rendőrkapitányság munkatársai, a készenléti rendőrség tagjai, önkéntesek, helyi lakosok, továbbá civil speciális mentőszolgálatok csoportjai kutattak kutyák segítségével.

Az amerikai állampolgár rokonlátogatásra érkezett Magyarországra és szombaton kora este tűnt el Regécnél, a Borsó-hegy lábánál, ahol a légi katasztrófában meghalt szlovák katonák emlékművét kereste fel - közölte Gaskó Bertalan. Arról is beszámolt, hogy az eltűnés ügyében az encsi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított és nagy erőkkel keresik a 77 éves férfit.

A szóvivő kifejtette: szombaton 17 óra körül tűnt el a férfi, Regéc községből. Társaival azt megelőzően a Borsó-hegyi emlékműnél járt, de a hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni, ekkor különváltak.

Az idős férfi bement a regéci panzióba, majd - miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót - visszaindult gyalog a hegyre. A falu végén három irányba ágazó úton azonban nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára - mondta Gaskó Bertalan.