Ne feledje: mától tilos a dohányzás a fővárosi aluljárókban!

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 5. 05:45
Csütörtökön lép hatályba a dohányzási tilalom a budapesti aluljárókban. Az ott dohányzók szabálysértést követnek el, és 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatóak. A Fővárosi Közterület-felügyelet osztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: a felügyelőket csíptethető kamerával szerelik fel, amelyet minden esetben bekapcsolnak. A dohányzási tilalomra figyelmeztető táblákat helyeznek el az aluljárók és metrók kijáratánál.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a dohányzási tilalomra figyelmeztető táblákat helyezett el az aluljárók és a metrók kijáratainál, és csikktartókat is felszereltek.

A rendelet betartását a Fővárosi Közterület-felügyelet ellenőrzi, a felügyelet munkatársai az első időszakban csak figyelmeztetik az aluljárókban dohányzókat, valamint szórólapok átadásával tájékoztatják a lakosságot a változásról, mivel elsősorban a megelőzés a szándékuk és nem a büntetés.

A Fővárosi Közgyűlés június 3-án döntött arról, hogy megtiltja a dohányzást az önkormányzat, illetve a BKV tulajdonában lévő 72 aluljáróban. Korábban hasonló döntést hozott a testület, amikor a játszótereken és azok közvetlen környezetében rendelt el dohányzási tilalmat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mészáros Tibor, a Fõvárosi Közterület-felügyelet osztályvezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást