eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Joghézag sújtja az ennivaló homárokat

Nem számít bűnténynek a fogyasztásra szánt homárok medencében, összekötözött ollókkal történő tartása - állapította meg a münsteri államügyészség Németországban.

A hatóságok megszüntették a Ratio kereskedelmi hálózat ellen állatkínzás miatt indított nyomozást, és átadták az esetet a helyi állatorvosi szolgálatnak.

Az államügyészség azzal indokolta döntését, hogy a homárok nem gerincesek, ezért medencében való tartásuk nem büntetendő.

A Ratiót a PETA állatvédelmi szervezet jelentette fel, mivel úgy vélték, megsérti az állatok tartására vonatkozó állatvédelmi törvényeket.

Edmund Haferbeck, a PETA szóvivője szerint joghézag esete forog fenn. A münsteri állatorvosi szolgálat most azt vizsgálja, nem történt-e szabálysértés.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×