Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Délmagyarország: verés miatt bocsátottak el egy szentesi rendőrt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elbocsátották a szentesi rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottját, miután egy roma férfi feljelentette őt testi sértésért; a döntést még mintegy egy hónapig a megyei főkapitány felülírhatja - írta hétfőn a Délmagyarország című napilap.

Az újság információi szerint július 28-án mentette fel szolgálati viszonyából a szentesi kapitány azt a zászlóst, aki a gyanú szerint június 26-ra virradóra többször megütött egy roma származású mindszenti fiatalt Szentesen, egy szórakozóhelyen. A körzeti megbízottal szemben méltatlansági vizsgálat indult, s a bírálóbizottság úgy határozott, a zászlós nem méltó a rendőri hivatás ellátására.

A lap az ügyről azt írja, hogy az incidens, zárás után alakult ki a szolgálaton kívüli rendőr és a fiatal között, aki pénztárcáját keresve tért vissza a szórakozóhelyre, ahol a zászlós az alkalmazottakkal beszélgetett.

A rendőr jogi képviselője, Lokár Gábor a lapnak elmondta: miután a tárca nem lett meg és a roma fiatal szitkozódni kezdett, a zászlós megkérte menjen el, és a takarítás után térjen vissza. Ekkor a fiatalember megtámadta a rendőrt, aki kitért az ütés elől. Erre a roma megrántotta a rendőr pólóját, úgy, hogy az elszakadt, s a mozdulat következtében mindketten a földre estek. A fiatal ezután elment a rendőrkapitányságra és feljelentést tett testi sértés miatt ismeretlen tettes ellen.

Az ügyvéd hangsúlyozta: védence 12 éve rendőr és soha ilyen ügye nem volt. Hozzátette: a bizottsági döntés ellen panasszal éltek.

A felmentést megyei főkapitány még mintegy harminc napig megváltoztathatja.

A 26 éves mindszenti Faur István ezzel szemben úgy nyilatkozott a lapnak: a szóváltás közben az asztalok és székek alá próbált benézni, mikor hátulról megrántotta valaki, úgy, hogy elszakadt a pólója. A földre került, ahol úgy ütötte a fejét a rendőr ahogy csak bírta. Miután kimenekült, barátjával - aki kint várta - kórházba mentek, mert szilánkosra tört az orrcsontja, majd a rendőrségre.