eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk

Délmagyarország: verés miatt bocsátottak el egy szentesi rendőrt

Elbocsátották a szentesi rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottját, miután egy roma férfi feljelentette őt testi sértésért; a döntést még mintegy egy hónapig a megyei főkapitány felülírhatja - írta hétfőn a Délmagyarország című napilap.

Az újság információi szerint július 28-án mentette fel szolgálati viszonyából a szentesi kapitány azt a zászlóst, aki a gyanú szerint június 26-ra virradóra többször megütött egy roma származású mindszenti fiatalt Szentesen, egy szórakozóhelyen. A körzeti megbízottal szemben méltatlansági vizsgálat indult, s a bírálóbizottság úgy határozott, a zászlós nem méltó a rendőri hivatás ellátására.

A lap az ügyről azt írja, hogy az incidens, zárás után alakult ki a szolgálaton kívüli rendőr és a fiatal között, aki pénztárcáját keresve tért vissza a szórakozóhelyre, ahol a zászlós az alkalmazottakkal beszélgetett.

A rendőr jogi képviselője, Lokár Gábor a lapnak elmondta: miután a tárca nem lett meg és a roma fiatal szitkozódni kezdett, a zászlós megkérte menjen el, és a takarítás után térjen vissza. Ekkor a fiatalember megtámadta a rendőrt, aki kitért az ütés elől. Erre a roma megrántotta a rendőr pólóját, úgy, hogy az elszakadt, s a mozdulat következtében mindketten a földre estek. A fiatal ezután elment a rendőrkapitányságra és feljelentést tett testi sértés miatt ismeretlen tettes ellen.

Az ügyvéd hangsúlyozta: védence 12 éve rendőr és soha ilyen ügye nem volt. Hozzátette: a bizottsági döntés ellen panasszal éltek.

A felmentést megyei főkapitány még mintegy harminc napig megváltoztathatja.

A 26 éves mindszenti Faur István ezzel szemben úgy nyilatkozott a lapnak: a szóváltás közben az asztalok és székek alá próbált benézni, mikor hátulról megrántotta valaki, úgy, hogy elszakadt a pólója. A földre került, ahol úgy ütötte a fejét a rendőr ahogy csak bírta. Miután kimenekült, barátjával - aki kint várta - kórházba mentek, mert szilánkosra tört az orrcsontja, majd a rendőrségre.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×