Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Borzalmas baleset miatt nem jutott el Magyarországra a német család - képek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szörnyű látvány a német A6-os autópályán, Nürnberg mellett: rommá tört VW Touran a leállósávban, néhány méterre odébb egy ló teteme. Fej nélkül. Az állat leszakadt koponyája áttörte a szélvédőt, és fejbe találta a sofőrt, aki azonnal életét vesztette a horrorisztikus balesetben.

Magyarországi nyaralásra tartott a hétvégén családjával a 42 esztendős flonheim-uffhauseni kereskedő. Épp a baloldali sávba kormányozta a Volkswagent, amikor elérte minden sofőr rémálma: egy állat ugrott elé az úttestre - írta honlapján a német Bild című lap.

Megpróbált vészfékezni a családfő, de már késő volt: a mikrobusz elgázolta a lovat, amely egy közeli karámból szökött el. Akkora erővel ütközött a jármű a többmázsás testtel, hogy az állat feje elvált a törzstől, és a szélvédőt keresztültörve a sofőrnek csapódott. Volker T. koponyája összeroncsolódott, a férfi azonnal meghalt.

Az autóban ülő család többi tagja, a 41 éves feleség, Susanne és a 16 éves lány, Michelle súlyosan megsérült, a 16 esztendős fiú, Jan könnyebben. Mindannyiukat egy nürnbergi klinikára szállították.

Azt, hogy miként szaladhatott át az állat az autópályán, még vizsgálják a rendőrök. Egy ugyanarról a tanyáról elkoborolt lovat egyébként öt perccel a végzetes baleset előtt ütött el egy kamion.

A tragédiáról képeket közölt a Bild, amit itt megnézhet.

Nem az egyetlen eset: A 14-es autópályáról Lipcse közelében a múlt hét közepén az útra tévedt tehenek miatt egy halottat és öt sérültet szállítottak el. Pénteken Thüringia tartományban az A9-es autópályán rohant át hat ló - itt szintén egy halálos áldozata volt a találkozásnak, négyen pedig megsérültek.