eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Ne egyen kettő helyett, ha várandós!

Nem helyes az a tanács a terhes nők számára, hogy kettő helyett egyenek - figyelmeztet egy brit szervezet, amely szerint a terhesség alatt felszedett plusz kilók veszélyt jelentnek az anyára és a magzatra is.

Nyugodtan ehet kettő helyett! - ez az általános tanács a várandós nők számára, akik általában meg is fogadják ezt, és alaposan elhíznak a terhesség kilenc hónapja alatt. Egy, a brit kormányhoz közel álló szervezet azonban hangsúlyozza: komoly kockázatai lehetnek annak, ha a terhes nők az átlagosnál jóval többet esznek.

A National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) szakértői szerint a várandós nők közel fele túlsúlyos vagy elhízott, ezzel pedig nemcsak saját, de magzatuk egészségét is kockára teszik. Vérrögképződés, magas vérnyomás, koraszülés, halva születés - ezek a legnagyobb veszélyei a plusz kilóknak.

Tanulmányukban azt tanácsolják a kismamáknak, hogy végezzenek napi 30 perc mérsékelt mozgást (sétáljanak, ússzanak, kerékpározzanak), egyenek reggelit, hogy később ne csábuljanak el egészségtelen harapnivalókra, és szülés után hat hónappal kezdjék el leadni a terhesség alatt felszedett felesleges kilókat.

A háziorvosoknak a túlsúlyos nőket családalapítás előtt figyelmeztetniük kell az elhízás veszélyeire, sőt már az iskolában fel kell hívni erre a problémára a lányok figyelmét - állítja a NICE, amelynek ajánlása szerint a várandós nőknek nem kell a normálisnál többet enniük, amíg elérik az utolsó három hónapot. Akkor is csak napi 200 kalóriával (ami két banánnak vagy egy tejeskávénak felel meg) érdemes többet fogyasztani.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×