Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erős forgalom várható több úton és határátkelőhelyen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Erős forgalomra lehet számítani vasárnap az ország több útvonalán és határátkelőhelyén, így az M3-as autópályán a Formula-1 verseny miatt, a nyaralóhelyek környékén, a záhonyi és a röszkei határnál - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája.

Csúcsforgalom várható az M3-as autópályán a mogyoródi Formula-1 Magyar Nagydíjra látogatók nagy száma miatt.

Vasárnap zárul Kapolcson a Művészetek Völgye rendezvénysorozat, ezért a hét utolsó napján sokan utaznak oda, illetve hagyják el a települést: megnövekedett forgalomra kell számítani a 8-as út érintett szakaszán.

A nagyobb határátkelőhelyeken várakozások alakulhatnak ki mind a ki-, és a bejövő forgalomban a Formula-1-ről hazautazók, a nyári idegenforgalmi szezon és a vendégmunkások visszaáramlása miatt .

Letenye autópálya határátkelőhelyen fél- egy órás várakozással kell számolni délelőttig a belépő irányban.

Záhonynál a személyforgalomban délelőtt kifelé kell felkészülni 2-3 órás várakozásra; délutántól hétfő reggelig pedig a belépő irányban alakulhat ki torlódás a megnövekedett mikrobusz forgalom miatt.

Az itt átkelni szándékozóknak a rendőrség alternatív útvonalként ajánlja a 7:00-19:00 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8:00-16:00 óra között nyitva tartó lónyai határátkelőt.

Röszkénél a teherforgalomban befelé várható torlódás.

A hét utolsó napján ismét sok lesz a napsütés, ezért az üdülőhelyek környékén ugyancsak számítani lehet zsúfoltságra.

A rendőrség közlése szerint országosan 200 helyen folynak közúti munkálatok, ezért kérik a járművezetőket, hogy figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket.

Az ORFK tudatta azt is, hogy a korábbi nyári hétvégékhez hasonlóan most is fokozottan ellenőrzik a járművek sebességét.

Hanganyag: Herczeg Zsolt