Lesz-e újra kánikula?

Infostart
2010. július 26. 09:28
Lassan javul az időjárás, de a kánikula egyelőre nem tér vissza - mondta az InfoRádiónak Gál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Lassan ugyan, de javul az időjárás, tartós eső már hétfőn se várható. A magasban ugyan még hideg levegő örvénylik, ami kedvez a felhő- és csapadékképződésnek, már nem lesz teljesen zárt a felhőtakaró, időnként előbukkan a nap is - mondta az InfoRádiónak Gál Áron meteorológus.

A hőmérséklet is emelkedőben van, csütörtök táján megközelíti, illetve eléri az ilyenkor szokásos értéket - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, aki ugyanakkor figyelmeztetett: zápor, zivatar továbbra is bárhol kialakulhat.

A kánikula a hét második felében sem tér vissza. Akkor az ország nyugati felében lesz majd több zápor és jelentkeznek gyakrabban a zivatarjelenségek, így erős, viharos széllökések is.

A hétvége ugyancsak kettős képet mutat: nyugaton több lesz a felhő, helyenként esőre és mérsékelt felmelegedésre, legfeljebb 25 Celsius-fokra lehet számítani, míg a keleti területeken több napsütés és 30 fok lesz. Vasárnapra kiegyenlítődik a helyzet, és országszerte 25 fokig emelkedik majd a hőmérséklet - fűzte hozzá Gál Áron.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást