Mi lehet érdekesebb a választásnál?

InfoRádió / MTI
2010. július 24. 21:40
Az ausztrálokat jobban érdekli egy televíziós szakácsverseny, mint a parlamenti választások - éppen ezért Julia Gillard miniszterelnök és Tony Abbott ellenzéki vezető vasárnapra tervezett televíziós vitáját egy órával későbbre halasztják. Így nem kezdődik egy időpontban a Mesterszakács című népszerű valóságshow döntőjével.

A Google internetes keresőportál adatai szerint Ausztráliában kétszer annyiszor kerestek rá a Mesterszakácsra, mint az augusztus 21-re kitűzött parlamenti választásokra.

Ugyanakkor nőtt az érdeklődés a szavazás iránt is - mondta el a Google szóvivője, aki azzal vigasztalta a politikusokat, hogy a keresőkérdések közül a választásoké növekedett meg a legnagyobb mértékben az elmúlt időszakban. Különösen a fővárosban, Canberrában és környékén növekedett meg a parlamenti választásokra irányuló keresések száma.

Gillardot ráadásul az is megnyugtathatja, hogy nevét gyakrabban gépelték be a keresőoldalon, mint bármelyik mesterszakács-jelöltét. A miniszterelnök saját elmondása szerint nem is aggódik a főzőműsor miatt, és megérti a főzés és az étkezés iránti lelkesedést.

"Tudom, hogy sok ausztrál a szakácsok versenyét fogja nézni, de úgy vélem, mégis figyelemmel kísérik majd a vitát és a választási küzdelmet" - fejtette ki Ausztrália első női miniszterelnöke.