Egy hétre elbúcsúzhatunk a nyártól

Infostart
2010. július 24. 12:37
Záporokra, valamint viharos erejű szélre kell számítanunk a hétvégén - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Vadász Vilmos közölte, hogy a jövő hét elején is marad a hűvös idő, majd felmelegedés várható, de a kánikula egyelőre nem tér vissza. Közben lakóházakat rongált meg a jégeső a Vas megyei Õriszentpéteren.

Vége a kánikulának, ugyanis egy hidegfront érte el Magyarország területét. A szél kisöpörte a meleg levegőt, emellett heves záporok és zivatarok is előfordultak több felé az éjjel - közölte az InfoRádióval Vadász Vilmos.

A meteorológus elmondta, hogy szombaton is ez a hidegfront alakítja az időjárást, hatására felhőátvonulások

lesznek a főváros térségében. Napközben a többször megnövekvő felhőzetből nyugaton elszórtan zápor, keleten több helyen zápor, zivatar valószínű.

Éjszaka mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég. A Dunántúlon elszórtan, a Dunától keletre sokfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal.

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon, valamint vasárnap már északkeleten is erős, gyakran viharos lesz. Zivatarok környezetében is számítani kell viharos széllökésekre - fejtette ki.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 18 és 23 Celsius-fok között alakul vasárnap - közölte a meteorológus.

Vadász Vilmos szerint a Balaton hőmérséklete lassan hűl le, szombaton melegebb lesz, mint a levegő. A tónál nyaralóknak is viharos széllökésekre kell számítaniuk - tette hozzá.

A jövő hét elején is marad a hűvös idő, az átlagosnál hidegebb lesz, ugyanis a hőmérséklet alig haladja meg a 20 Celsius-fokot - emelte ki a meteorológus, aki elmondta azt is, hogy felhős, borult lesz az égő, és esőre is számítani kell.

A hét második felében már felmelegedés várható, de a kánikula még nem tér vissza - közölte Vadász Vilmos.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást