Mi vet véget a kánikulának?

Infostart
2010. július 23. 16:40
Pénteken napközben kánikulára, éjszaka viharokra és több fokos lehűlésre kell számítanunk - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Pénteken még nagyon meleg lesz, 31-36 fok között alakul a hőmérséklet, ami 6-7 fokkal haladja meg az ilyenkor szokásost. Sok napsütés várható, de előbb az északkeleti, majd délután a nyugati megyékben erősen megnövekszik a felhőzet, záporesőre, zivatarra, estefelé pedig felhőszakadásra, jégesőre kell számítani - mondta az InfoRádiónak Bozóki István meteorológus.

A Dunántúl északnyugati részén az éjszaka során ugyancsak intenzívebb zivatarokra kell számítani, a szél megerősödik, zivatar környékén 60-85 kilométer/órás széllökések is előfordulhatnak - tette hozzá az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Szombaton az ország középső részén felszakadozik a felhőzet, Budapesten és környékén is sokat süt majd a nap, az ország nyugati részén és keleten viszont több lesz a felhő, zápor, zivatar is várható. A hőmérséklet 24-29 fok, a Tiszántúlon azonban még 30-32 fok is lehet.

A front mögött vasárnap hűvösebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, a hőmérséklet jócskán visszaesik: a kora reggeli 12-17 fok után délutánra 19-24 fok valószínű, és a jövő hét első felében sem kell kánikulára számítani - fűzte hozzá Bozóki István.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást