Milyen ásványvizet érdemes inni?

Infostart
2010. július 14. 06:00
Ha egy ásványvízben sok a kalcium, az a vesekő- és epekőképződést erősíti, a sok nátrium magas vérnyomást okozhat, de a magnézium jót tesz a szívbetegeknek. Az ásványvizekkel kapcsolatos tudnivalókról Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke beszélt.

Érdemes havonta váltogatni a különböző márkájú ásványvizeket, hogy egyik összetevőből se kerüljön túl sok mennyiség a szervezetbe - ezt tanácsolja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. Antal Emese az InfoRádiónak azt mondta, a különböző fajtájú termékekben eltérő az ásványi anyag tartalom, és ha valaki hosszabb ideig olyat fogyaszt, amiben magas ez az érték, akkor túlzott bevitele lehet.

A sok kalcium vese- és epekő képződéséhez vezethet az erre hajlamosoknál, de a csontritkulásban szenvedőknek szükségük van erre az ásványi anyagra - hangsúlyozta a szervezet elnöke.

A nátrium a magas vérnyomás kialakulását okozhatja, míg a szénsavas ásványvizet a gyomorpanaszokkal küzdőknek nem érdemes fogyasztani. A szívbetegeknek ugyanakkor jót tesz a magnézium, mert fontos a szívizom működéséhez - fejtette ki.

Antal Emese kiemelte, az nem igaz, hogy a szénsavas italok kimossák a kalciumot a csontokból.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást