Mesefal a Heim Pál Gyermekkórházban

InfoRádió / MTI
2010. július 8. 18:40
Színes, mesefigurákkal telefestett labort adtak át csütörtökön a Fessen mosolyt az arcokra! elnevezésű program keretében a Heim Pál Gyermekkórházban.

A falfelületeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei festették le, előtte azonban a kórházi dolgozókkal együtt választották ki és határozták meg a figurák méretét, elhelyezkedését, hogy azok illeszkedjen az intézmény és a gyermekek igényeihez.

A mesefigurákat ábrázoló kórházi váróban egy kisgyerek is gyakorolhatja a bajok fölötti küzdelem örömét - mondta az Inforádiónak a Mesefal program jelentőségéről a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke.

Júliusban és augusztusban három budapesti és négy vidéki gyermekkórház szépül meg a Vanish segítségével: a Fessen mosolyt az arcokra! program elsődleges feladata a kórházi falak színesítése, mesefigurákkal, kedves rajzokkal való díszítése, hiszen így a gyerekek is szívesebben várakoznak vagy akár játszanak az intézményekben.

A kezdeményezést bárki támogathatja, aki Vanish termékeket vásárol július 15. és augusztus 31. között, ugyanis az eladások utáni bevételből a Reckitt Benckiser 2,5 millió forintot ajánl fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Harmat György professzor, a Heim Pál Gyermekkórház fõigazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást