Most lottózzon: hárommilliárdos zsákmány az ötösön!

Infostart
2010. június 24. 12:49
Minden idők második legnagyobb lottónyereménye születhet meg szombaton, elérve a hárommilliárd forintos álomhatárt. 27 hete nem volt telitalálos az ötös lottón, a nyeremény azóta halmozódik és várhatóan hatmilliónál is több lottószelvényt töltenek ki a pénzre vágyakozók. Ez kétharmaddal több, mint egy átlagos héten.

Hárommilliárd forint! Mennyi is az valójában? Még elképzelni is nehéz egyszerű földi halandó számára, ezért a Szerencsejáték Zrt néhány szemléletes (bár talán extrém) példát említ.

Ki ne örülne egy zsák pénznek? A zsák nem egzakt mérőeszköz, nem tudjuk megmondani, hány tízezressel telne meg a zsák, de azt igen, hogy igen nagy zsákra lenne szükség ahhoz, hogy mind a 300 ezer bankó beleférjen.

Nagyban zajlik a labdarúgó világbajnokság, ezért adja magát, hogy a szemléltető példákat - részben - a futballpályák környékéről vegyük. A nemzetközi mérkőzéseket többnyire 110x70 méter körüli játéktéren bonyolítják le. Ha a zöld gyepre pakolnánk a nyeremény tízezreseket, kis híján a pálya fele pénzzel lenne fedve. Ha pedig egymásra helyeznénk a bankjegyeket, a pénzoszlop húszegynéhány kapumagasságot tenne ki.

A tízezresek, hosszában kirakva bőven meghaladnák a klasszikus maratoni futás 42.195 méteres távját. A "Megállítjuk egymillióért" közkedvelt akcióban egy átlagos falu teljes népessége - csecsemőktől az aggastyánokig -, háromezer ember milliomos lehetne.

Vásárolhatnánk rajta (ha az öröm elvenné az eszünk) ezer jó minőségű személygépkocsit, vagy háromszázat a luxuskategóriából. Telne kétszáz megfelelő méretű, jó állapotú városi lakásra, illetve (tájegységtől függően) három-négyszáz vidéki családi házra. Fizethetnénk egy-egy korsó sört Magyarország teljes lakosságának. S ezer évig kellene élnünk, hogy havi 300 ezer forintos életjáradék formájában, kamataival együtt, feléljük a nyereményt.

Egyszóval nagy pénz, nagyon-nagy összeg, ami most az ötös lottón ígérkezik. S akár 225 forintos befektetéssel elvihető - már e hét szombatján. Játsszanak, s nézzék a Szerencse szombatot az esti meccs előtt, akkor minden kiderül!