Meglepő tévhitek a sörről

Infostart
2010. június 23. 19:20
A sör az egyik legegészségesebb ital, a közös sörözés ráadásul nemcsak az egészségünkre, hanem a hangulatunkra és a társas kapcsolatainkra is jó hatással van - hívták fel a figyelmet brit kutatók.

Gazdag vitaminokban, rostokban, árványi anyagokban és antioxidánsokban, ráadásul viszonylag alacsony a kalóriatartalma, ezért kifejezetten egészséges ital - állítják a sörről a The Beer Academy kutatói, akik nemcsak a népszerű italban lévő anyagokat vizsgálták meg, hanem az emberek sörről alkotott véleményét is összegezték.

"Még mindig sokan alantas italnak tartják a sört, ezért fogadásokon és elegáns vacsorákon inkább bort kínálnak a vendégeknek" - mondta az eredményeket összegző tanulmány egyik szerzője, Pete Brown. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a britek 68 százaléka a sört tartja nemzeti italának, a "folyékony kenyérről" mégis több tévhit kering. Minden tizedik ember - tévesen - azt gondolja, hogy a sör zsírt is tartalmaz, több mint tizenhárom százalékuk szerint a habos italban vegyi anyagok is vannak.

"Ezek tévhitek. A valóság az, hogy a sör rendkívül sok vitamint tartalmaz, a rostok segítenek az emésztésben, az ásványi anyagok pedig csökkentik a csontritkulás kialakulásának esélyét" - tette hozzá a The Beer Academy szóvivője.