Hatékonyabbá teszi a fogyókúrát a csípős paprika

Infostart
2010. június 16. 19:40
Elősegíti a fogyást, így csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és a diabétesz kialakulásának esélyét a csípős paprikában lévő kapszaicin nevű anyag - bizonyították be dél-koreai kutatók.

A dél-korai Dague Egyetem kutatócsoportja eddig csak patkányokon tesztelte a kapszaicint, de a közeljövőben az emberi szervezetre gyakorolt hatását is szeretnék alaposabban vizsgálni.

Azt azonban már a laboratóriumi vizsgálatok is bebizonyították, hogy a csípős paprikában lévő alkaloid csökkenti a zsírszövetek mennyiségét és a vérzsírszintet, ezzel pedig elősegíti a fogyást: a kapszaicint is tartalmazó étrendre fogott patkányok testsúlyuk nyolc százalékát adták le.

A kapszaicint jelenleg is használják orvosi célokra, enyhíti ugyanis a hátfájást, csillapítja a fejfájást, a lázat és a reumás ízületi gyulladások kellemetlen tüneteit, valamint serkenti a keringést. Egyes orvosok szerint ezen kívül védi az emberi szervezetet a gyomor- és a patkóbélfekélytől is.