Évezredeket kellene dolgozni a mai lottónyeremény összegéért

Infostart
2010. június 12. 13:03
A héten már kereken 2,7 milliárd forintra rúg az ötöslottó várható főnyereménye. A Pénzcentrum kiszámolta, hogy eltérő keresetek mellett hány hónapig, vagy inkább hány ezer évig tartana munkaviszonyban megkeresni ezt az összeget.

Várhatóan 2 milliárd 700 millió forint lesz a mai főnyeremény az ötöslottón. A játék több mint 53 éves történetében ez minden idők harmadik legnagyobb ötöslottó-főnyereménye.

Már csak további két hétig kell halmozódnia, hogy a jelenlegi a valaha volt második legnagyobb magyarországi lottónyereménnyé válhasson. Persze csak ha egyedül találja el valaki hibátlanul az adott héten kihúzott öt számot. Egyébként a főnyereményt annyi részre oszlik, ahány a telitalálatos szelvény.

A mostanii lottófőnyereményhez hasonló vagyon nem sokaknak adatik meg. Annyi azonban biztos, hogy a legutóbb publikált Magyarország 100 leggazdagabb embere toplistán a századik helyezett is több mint másfélszer gazdagabb lenne annál, aki egyedüliként nyerné meg ma az óriási összeget.

A jelenlegi adószabályok mellett minimálbérért (melynek nettó mértéke kicsivel 60 ezer forint felett van) a 2,7 milliárd összegyűjtéséhez, 44.824 hónapig, azaz 3.735 évig kellene dolgozniuk.

"Könnyebb" a helyzete annak, aki idén a 2009-es hazai bruttó 199.800 forintos átlagkeresetért dolgozik. Õ már nagyjából 1.633 év alatt végezne a gyűjtögetéssel.