Záporok után kánikula várható

Infostart
2010. június 7. 16:32
Hétfőn nyárias időjárásra kell számítanunk, de kedden többfelé várható kisebb zápor, zivatar - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Gál Áron kiemelte: a hét közepén már kánikula várható.

Hétfőn az ország nagy részén kevés felhő, sok napsütés várható. Délután északnyugaton növekszik meg a felhőzet, és ott zápor, zivatar is előfordul - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Gál Áron az InfoRádiónak elmondta, hogy kedden is sok napsütésre számíthatunk, de főként északon több lesz a felhő, és elsősorban ott alakul ki zápor, zivatar, néhol jégeső kíséretében. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Zivatar környékén viharos széllökés is lehet - tette hozzá.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 Celsius-fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 30 Celsius-fok körül alakul, vagyis kánikulára számíthatunk - közölte.

Szerdától déli, délnyugati áramlással napról napra egyre melegebb levegő áramlik az ország fölé, hatására a hétvégéig túlnyomóan derült, napos lesz az idő, csapadék nem lesz. Erősödik a nappali felmelegedés - fejtette ki. A meteorológus hozzátette: a legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 28, 32 fokról az a hét végére 34, 38 Celsius fok közé melegszik.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást