Az elsőszülött gyerekből lesz a rocksztár

Infostart
2010. június 7. 08:30
Brit matematikusok szerint a születés sorrendje meghatározhatja a gyerekek későbbi karrierjét; az elsőszülöttekből például könnyen lehet rocksztár.

Az elsőszülött gyereknél 3,5-ször nagyobb az esélye, hogy rocksztár legyen, mint az utána születő testvéreinek - derült ki egy matematikusok által készített vizsgálatból, amely szerint a középső gyerekből lesznek a miniszterelnökök és a vezető politikusok, míg a legkisebbeknek a színészi vénájuk a jó.

Mick Jagger, John Lennon vagy Paul McCartney - csak pár név azon sztárok közül, akik elsőszülöttek, de az egykék között is akad számos példa: Van Morrison, Elton John, Eric Clapton.

A Lancasteri Egyetem statisztikusa szerint a legkisebb testvér a színészi pályára a legesélyesebb - erre jó példával szolgál Julia Roberts, Reese Witherspoon, Judi Dench, Kevin Spacey és Daniel Day Lewis.

A legifjabb testvérek gyakran kockázatvállalóak, szeretnek a figyelem központjában lenni, jó humorúak és hajlandóak keményen dogozni.

Dr. Geoff Ellis statisztikai számításai szerint a középső gyerekeknek 67 százalékkal nagyobb az esélyük, hogy politikusok legyenek, mint testvéreiknek, példa erre 3 brit jelenlegi, illetve egykori kormányfő: David Cameron, Tony Blair és Gordon Brown.

A matematikus, aki száz hírességet vizsgált, azonban hangsúlyozta: mindössze egy százaléknyi annak az esélye, hogy a születés sorrendje és az illető karrierútja egybevágjon.