Három vagy négy barátnál nem kell több a nőknek

Infostart
2010. június 5. 20:30
Nem a barátok számát, hanem a kapcsolatok minőségét tartják fontosabbnak a nők, akik általában maximum három vagy négy emberrel osztják meg gondolataikat és érzéseiket - hívták fel a figyelmet brit kutatók.

Jóval körültekintőbben választanak barátokat a nők, mint a férfiak - erre jutottak azok a nagy-britanniai kutatók, akik több mint ezer, 18 és 45 év közötti nőt kérdeztek meg arról, hány közeli barátjuk van. A válaszadók húsz százaléka három, ötven százaléka pedig négy emberrel tart fenn szoros kapcsolatot.

A nőknek egyszerűen nincs idejük és kedvük ahhoz, hogy több emberrel találkozzanak, ráadásul arra is ráébredtek, hogy nem a barátok száma, hanem a kapcsolatok minősége a fontos. Azokkal akarják eltölteni az idejüket, akikkel valóban jól érzik magukat - nyilatkozta a Daily Mailnek Vicky Lee. A kutatást megrendelő Silver Bay Point szóvivője elmondta, mindössze minden huszonötödik hölgy nyilatkozott úgy, hogy ötvennél több emberrel találkoznak és beszélgetnek rendszeresen.

A tanulmány arra is rámutatott, hogy a baráti társaságokban általában különböző szerepeket - például a "háziasszony", a "karrierista nő" és a "csendes" - töltenek be a hölgyek, akik a kutatók szerint csak azokat nevezik barátjuknak, akikben teljes mértékben megbíznak, és akiknek mindennapi problémáikról, érzéseikről és vágyaikról is szívesen beszámolnak.