A franciák is elismerik: sokat fejlődtek a magyar borok

Infostart
2010. június 1. 09:00
A világ borrendjeinek képviselői egy hetet töltöttek Magyarországon. A kongresszus résztvevői elismerően nyilatkoztak a magyar borok fejlődéséről. A szervezőbizottság elnöke, Keményné Koncz Ildikó az InfoRádiónak azt is elmondta: a vendégek a magyar szervezést modell-értékűnek tekintették.

Hét történelmi borvidéket jártak be hazánkban a Bacchusi Borrendek Nemzetközi Szövetsége (FICB) 46. kongresszusának résztvevői egy hét alatt. Emellett megismerkedtek a többi borvidékkel is a világ borai kóstolón - mondta el az InfoRádiónak az esemény szervezője.

Keményné Koncz Ildikó hozzáfűzte: a franciák, akik már tíz esztendeje is jártak hazánkban, azt mondták: azóta óriásit fejlődött a magyar minőségi bortermelés. Az amerikaiak pedig, akik leginkább a tokaji borokkal ismerkedtek, arról érdeklődtek, hogy miként lehetne ezekből nagyobb mennyiséget az Egyesült Államokba szállítani.

A szervező szerint a siker igazolta azt a másfél két éves előkészítő munkát, ami az eseményt megelőzte. Elmondta azt is, hogy az FICB elnöke közölte: a következő kongresszuson, amelyet Portugália rendez majd 2012-ben, a magyar modellt szeretné viszont látni.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást