A gasztronómiai és a könnyűzenei fesztiválokért rajongunk a leginkább

Infostart
2010. május 29. 09:40
Lelkes fesztiválrajongók a magyarok, a Magyar Turizmus Zrt. legfrissebb felmérése szerint egyre többen látogatják a nagy rendezvényeket. A legnépszerűbbek a gasztronómiai és a könnyűzenei programok.

Népszerűek a fesztiválok, a magyar lakosság kétharmada tervezi az idén, hogy kilátogat egy -egy nagy rendezvényre - ez derül ki a Magyar Turizmus Zrt. legfrissebb reprezentatív felméréséből, amelyben ezren válaszoltak a kérdésekre.

A kutatás szerint jelenleg a magyarok egyharmada lelkes "fesztiválrajongó", 10-ből kilencen ismernek ilyen programot, a többség a gasztronómiai és a könnyűzenei eseményt részesíti előnyben. A két legnépszerűbb, és egyúttal legismertebb fesztivál a Sziget és a Debreceni Virágkarnevál.

Az ismertség tekintetében az első tíz között szerepel még a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a VOLT Fesztivál, a Hegyalja Fesztivál, a Mohácsi Busójárás, a Művészetek Völgye, a Miskolci Kocsonyafesztivál, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál.

Ami a népszerűséget illeti, az ismertséggel ellentétben itt a TOP10 tagja még a Szegedi Ifjúsági Napok, a Víz, Zene, Virág Fesztivál és a Csabai Kolbászfesztivál.

A fesztivállátogatással egybekötött utazások során az utazók egyötöde hotelben, panzióban, vendégházban alszik, 14 százalékuk barátoknál, ismerősöknél vagy saját nyaralóban száll meg. A fesztivállátogatások kétharmada azonban egynapos.

Tavaly egy utazó háztartás átlagosan 17700 forintot költött a program alkalmával, ami személyenként 8 900 forint, egy napra vetítve pedig 4800 forintnyi költésnek felel meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást