Több lesz a másnapos a munkahelyeken a foci-vb ideje alatt

Infostart
2010. május 26. 19:00
Nagy-Britanniában naponta több mint félmillióan mennek másnaposan dolgozni, és a futball-világbajnokság még el sem kezdődött.

Tízből egy brit másnaposan indul munkába legalább heti kétszer - derült ki a Drinkaware jótékonysági szervezet ezer ember megkérdezésével készült felmérésből. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy a szigetországban több mint félmillióan kótyagos fejjel dolgoznak.

A másnaposok ötöde bevallotta, hogy ilyen állapotban nehéz a munkára koncentrálni, és gyakran követ el hibákat, sőt hét százalékuk beismerte: az előző napi ivászat következtében a munkaidő lejárta előtt haza kell menniük, mert nem tudnak rendesen dolgozni.

Érdekes azonban, hogy a munkavállalók nagy többsége, 89 százaléka úgy gondolja, hogy elfogadhatatlan a macskajaj a munkahelyen.

Egy átmulatott éjszaka utáni munkanapon jelentősen leromolhat a dolgozó teljesítménye, sőt le is betegedhet - figyelmeztet a szervezet vezetője, Chris Sorek, aki hozzátette: a június 11-én kezdődő futball-világbajnokság egy hónapja alatt szinte biztos, hogy a másnaposan dolgozni induló munkavállalók száma emelkedni fog.