Végre kiderült, hogy milyen hazudósak a férfiak

Infostart
2010. május 24. 09:00
A feleségek és a barátnők már rég sejtik azt, amire egy brit felmérés rávilágított: a férfiak többet hazudnak, mint a nők.

A férfiak hazudósabbak, mint a nők - legalábbis ez derült ki a brit OnePoll piackutató cég 3000 ember megkérdezésével készült felméréséből.

A kutatás szerint egy férfi átlagosan évente 1092 hazugságot mond, vagyis közel hármat naponta, míg a nők "csak" évi 728-at, azaz napi kettőt.

Ráadásul a férfiak gátlástalanabbak is, hiszen amíg a megkérdezett nők 82 százaléka mondta azt, hogy egy-egy hazugság után lelkiismeret-furdalása van, addig a férfiak csak 70 százaléka érzi kényelmetlenül magát egy füllentés után.

Összességében a megkérdezettek 75 százaléka mondta azt, hogy nem baj egy kis füllentés, legtöbbjük pedig főleg az anyukájának hazudik valamiről.

Úgy tűnik, a hazugság az emberi természet egyik elkerülhetetlen része, és a szociális interakció egyik fontos eleme - mondta Katie Maggs, a kutatást megrendelő brit Tudományos Múzeum orvos kurátora.

A felmérés szerint a férfiaknál ez a három leggyakoribb hazugság: 1. Nem ittam olyan sokat. 2. Semmi bajom, jól vagyok. 3. Nem volt térerőm.

A nőknél pedig ez a hazugság top 3: 1. Semmi bajom, jól vagyok. 2. Nem tudom, hol van, hozzá sem nyúltam. 3. Nem volt olyan drága.