Bizarr módszerrel sütik a pizzát Nápolyban

Infostart
2010. május 22. 08:30
Egy olasz napilap leleplező riportot közölt a híres nápolyi pizzériákról, amelyek a gyanú szerint a temetőkből szerzett koporsókkal fűtik a kemencét, amelyben a pizzákat sütik.

Az Il Giornale olasz napilap nem kevesebbet állít, mint azt, hogy Nápoly szimbólumát, a pizzát koporsókkal tüzelt kemencékben sütik. A helyi nyomozók már vizsgálják is, hogy a gyanúba kevert pizzériák és pékségek valóban a temetőkből ellopott koporsók fáit használják-e.

Nápolyban nem szokatlan a temetők fosztogatása. Tavaly például ötezer cserepes virágot loptak el a sírhelyekről. A hatóságok azt gyanítják, hogy egy banda áll a temetői fosztogatások mögött, és adja el a koporsófát. Ezzel jelentős összeget tudnak spórolni a pizzériatulajdonosok, akiknek a pizzasütés szabályai szerint tölgyfatüzelésű kemencében kell sütniük.

Becslések szerint Olaszországban 25 ezer pizzéria működik, amely évi 5,3 milliárd euró bevételt termel, és 150 ezer olasznak ad munkát.