Továbbra is jelentős fennakadásokat okoz a vasúti közlekedésben a rendkívüli időjárás.

InfoRádió / MTI
2010. május 18. 14:17
Továbbra is jelentős fennakadásokat okoz a vasúti közlekedésben a rendkívüli időjárás

A Mávinform tájékoztatása szerint a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon Vámosgyörk és Jászapáti között, a Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között, a Miskolc-Tornanádaska vonalon Tornanádaska és Sajóecseg között, valamint a Budapest-Hatvan-Somoskőújfalu vonalon Hatvan és Pásztó között buszok helyettesítik a vonatokat.

Az erős szél miatt a Rákos és Pécel között fák dőltek a felsővezetékre, egy mozdony áramszedője pedig eltörött, emiatt áll a forgalom, jelentős késésekre kell számítani. Több elővárosi vonat még nem tudott elindulni. Fennakadások vannak a Budapest-Bicske, a Komárom-Hegyeshalom, illetve -Rajka, a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém, valamint a Székesfehérvár-Veszprém vonalon is.

Újraindult a közlekedés a Budapest-Pécs vonalon Sásd és Vásárosdombó között, de több helyen továbbra is autóbuszok járnak a vonatok helyett. A Mávinform tájékoztatása szerint éjfélig pót- és helyjegy nélkül lehet igénybe venni az InterCityket a Dunántúlon, illetve a Budapest-Miskolc vonalon.