Több mint hét évig küzdött a puzzle összerakásával - egy darabka hiányzik

Infostart
2010. május 18. 07:20
Egy brit nyugdíjas több mint hét évet töltött azzal, hogy kirakjon egy puzzle-t, majd amikor a végére ért, kiderült, hogy hiányzik egy darab, vagyis már soha nem tudja befejezni.

Az angliai Shepton Malletben élő Jack Harris 2002-ben kapott menyétől karácsonyra egy 5000 darabos kirakós játékot, amelyen James Tissot brit festő A tékozló fiú visszatérése című képe látható.

Úgy tervezte, hogy nyárra ki tudja rakni, ám a feladat nehezebbnek bizonyult, és évekig elhúzódott. Kezdetben még felesége is segítette, ám ő 2004-ben meghalt, így onnantól kezdve a férfinak egyedül kellett rakosgatnia a darabokat.

Amikor hét és fél év után végre sikerült a puzzle végére jutnia, megdöbbent, amikor észrevette, hogy a legutolsó darabka hiányzik. Az ötezredik puzzle holléte rejtély, az idős férfi azt gyanítja, hogy valamelyik családtag dobta ki véletlenül, vagy a két kutya egyike nyelte le.

Az idős férfinak nincs szerencséje, ugyanis a puzzle-t gyártó cég már nem készíti ezt a fajta kirakós játékot, vagyis nem tudja odaadni az utolsó darabkát, hogy Jack Harris végérvényesen befejezhesse a képet.