Megfagyunk: tíz fok sem lesz a hétvégén

InfoRádió / MTI
2010. május 14. 11:10
Hideg, barátságtalan hétvége lesz sok esővel, sokfelé viharos széllel, vasárnap a maximum-hőmérséklet több helyen a 10 fokot sem éri el; a legkellemetlenebb idő a Dunántúlon várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szombaton délnyugat felől egyre többfelé kell esőre, záporra, délen és keleten zivatarra is számítani, ezért az időjárás nem kedvez a szabadtéri rendezvényeknek.

Szombat éjfélig a Dunántúlon 20-35 milliméter, másutt 5-20 milliméter csapadékra van kilátás. Vasárnap éjfélig keleten további 5-25 milliméter, a Dunántúlon sokfelé 25-60 milliméter valószínű, sőt helyenként még nagyobb mennyiség is lehullhat.

Az OMSZ előrejelzése szerint szombat délutántól a Dunántúlon, vasárnapra pedig már az ország legnagyobb részén viharossá fokozódik az északi, majd északnyugati szél. A legerősebb széllökések szombat éjszakától a Dunántúlon, illetve vasárnap napközben a főváros környékén, több helyen elérhetik a 90-100 kilométer/órát. A Balatonnál és a Bakony magasabban fekvő, nyíltabb részein 100 kilométer/órát meghaladó széllökés is várható.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Németh Lajos meteorológus
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást