Nagy esők jönnek délután, viharos szél és jég is lehet

Infostart
2010. május 11. 11:17
Kedden nagy mennyiségű csapadék hullhat, helyeként viharos erejű szélre és jégesőre kell számítanunk, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki - mondta az InfoRádiónak Fodor Zoltán. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa közölte: szerdán az ország nagyobb részén néhány órára kisüt a nap, de továbbra is több helyen számíthatunk záporra, zivatarra.

A déli óráktól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és éjszaka többnyire borult lesz az ég. Egyre több helyen várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, 20-30 milliméternél több csapadék is lehet - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Fodor Zoltán kiemelte: éjszaka az ország középső és északi részén várható jelentős mennyiségű csapadék, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki.

A déli, délkeleti szél napközben megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik. Zivatarfelhő környezetében a szél átemenetileg viharossá fokozódhat. Néhol jégeső is lehet - fejtette ki a meteorológus.

Szerdán az ország nagyobb részén néhány órára kisüt a nap, de a többször erősen megnövekvő felhőzetből továbbra is több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat, így a riasztás érvényben maradhat - mondta Fodor Zoltán.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást