A drog sem állíthatta meg a Rolling Stonest

Infostart
2010. május 6. 08:56
Keményen drogoztak, mégis voltak tiszta pillanataik, amikor nagyszerű dalokat vettek fel - mondta egy brit rádióműsorban Sir Mick Jagger, a Rolling Stones énekese arról az időszakról, amikor az Exile on Main St című nagylemezükön dolgoztak.

"Olyan időszak volt, amikor mindenki sokat drogozott, mert az volt a divat, de amellett dolgoztunk is sokat. Igazi bulihangulat volt, sok látogatónk volt, tudod, egy csomó kábszer keringett, de nem voltunk állandóan beállva, szóval sok jó számot felvettünk" - mondta Mick Jagger a londoni Absolute Radio műsorvezetőjének, Christian O'Connellnek.

Az énekes azokról a hónapokról beszélt, amikor a Rolling Stones az Exile on Main St című albumán dolgozott Dél-Franciaországban. A lemezről korábban Sebők János zenekritikus az InfoRádiónak azt mondta: ez a banda zeneileg legerősebb, ám a legzűrösebb korszakában született anyaga.

Ez volt az az időszak - magyarázta Sebők János -, amikor a szex, drog és rock and roll életérzés a leginkább hatalmába kerítette a bandát, főleg a gitáros Keith Richardst, és ez a munkára is kihatott.

Mick Jagger azt is elmondta a most készült interjúban, hogy egymás nem volt téma zenésztársai között a kábítószer-fogyasztás. "Nem emlékszem, mennyire volt rossz a helyzet. A drogozás sok ember számára amolyan féltitkos dolog, szóval sosem tudhatsz semmit biztosan. Nem arról beszéltünk egymással a reggelinél, hogy >>Mennyi heroint lőttél? Tényleg? Én csak, tudod, öt milligrammot.<<"

Az Exile on Main St című Rolling Stones-lemez hamarosan újra megjelenik, rajta több, eddig ki nem adott dallal.