eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Reggeli helyett lustálkodás vagy rohanás

Kihagyja a reggelit, a nap legfontosabbnak tekintett étkezését a britek jelentős része - derült ki egy friss felmérésből. A szakértők által a napi teljesítőképesség és vitalitás terén alapvetőnek ítélt reggelit lustálkodással vagy munkába rohanással helyettesítik.

A felmérés adatai szerint a helyiek több mint kétharmada nem eszik reggelit, pedig a szakértők szerint a reggeli tápanyag bevitel a legfontosabb a napi étkezések közül. A 2500 család részvételével lebonyolított felmérés szerint a férfiak azok, akik a legnagyobb arányban hagyják ki a reggeli étkezést: 74 százalékuk számára az ebéd jelenti a napi első étkezést.

A válaszok szerint a britek a reggeli lustálkodás meghosszabbításáért cserébe, mások a munkába rohanásra hivatkozva nem esznek reggelente otthon. Ötből egy fő ez utóbbit nevezte meg fő okként - számol be az ELTE TÁTK hírlevele.

A kutatás szerint a kisgyermekes anyák 55 százaléka nem eszik reggelit, míg a családok 47 százaléka érzi úgy, hogy a reggelizési időszak képezi a legerősebb stresszfaktort a napi programjukban.

A kutatás kiemeli, hogy azok is, akik reggelente még étkeznek, kevesebb, mint húsz percet szánnak a reggelire, és azt is a nappaliban a televízió előtt ülve költik el.

A kutatás kapcsán megszólaló Brit Dietetikus Szövetség (British Dietetic Association, BDA) képviselője hangsúlyozta, a reggeli étkezés rendkívül fontos szerepet játszik a megfelelő napi tápanyagbevitel terén, és jelentősen hozzájárul a napközben szükséges koncentráció és szellemi energia biztosításához. A szakértők kiemelték, a vonatkozó kutatások nem mellesleg azt bizonyítják, hogy azok, akik rendszeresen étkeznek, és fogyasztanak reggelit, rendszerint vékonyabbak, mint azok, akik testük tápanyagigényét nem kiegyensúlyozottan elégítik ki.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×