Szombaton már 25 fok lesz

Infostart
2010. április 27. 16:00
Kedden záporok, zivatarok, csütörtöktől felmelegedés, péntekre pedig nyári meleg várható - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Reisz András szerint a jövő héten fokozatos lehűlés és csapadékosabb időszak kezdődik.

Szerda reggelre, délkelet felé hagyja el az országot az a hidegfront, amely meghatározza a keddi időjárást: délután észak felől egyre több helyen alakul ki záporeső, zivatar, és néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet - mondta az InfoRádiónak Reisz András meteorológus. A nap szerdán már szinte mindenhol kisüt, ám csak mérsékelt lesz a nappali felmelegedés, 20 Celsius-fok várható - tette hozzá.

Csütörtöktől erős felmelegedés kezdődik, még szombaton is nyárias lesz az idő, akár 25 fok is lehet.

Bár a prognózis még meglehetősen bizonytalan, úgy tűnik, vasárnap újabb front érkezik nyugat felől: ott esőre és lehűlésre kell számítani, de keleten még kitart a meleg - magyarázta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A sokévi átlagnál ugyan melegebb lesz, Reisz András szerint nem meglepő, hogy május közeledtével 23-28 fokos csúcshőmérsékletre lehet számítani. A jövő hét elejétől ugyanakkor változékonyabbá, csapadékosabbá és hűvösebbé válik az időjárás.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást