eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Betömték a 2-es metró falán keletkezett rést

Kijavították a szakemberek az éjjel a 2-es metró alagútjában, a Baross téri felüljáró alatt keletkezett mintegy 10x10 centiméteres rést, az érintett területet azonban fokozott megfigyelés alatt tartják - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság.

A közlemény szerint lesznek még utómunkálatok. A talajvízszivárgás megszüntetése után szerda hajnalban már sebességkorlátozás nélkül indulhattak el és közlekedhettek a metrószerelvények.

A DBR még vizsgálja, mi okozhatta a műszaki problémát. A 4-es metró alagútfúró pajzsai várhatóan másfél hónap múlva haladnak majd el a felüljáró alatt, a műszaki probléma az előkészítő munkálatok során történt.

Közölték, az átmeneti fennakadás nincs hatással a metróépítésre.

Emlékeztettek arra, hogy a VIII. kerületi Baross térnél, a Rottenbiller úti felüljáró pillérének megerősítése közben a 4-es metró alagútját építő Bamco egyik alvállalkozója sértette meg kedden a 2-es metró egyik alagútjának falát.

A munkálatokat azonnal leállította a DBR illetékes mérnöke. Az alagút oldalsó falán keletkezett 10x10 centiméteres rés nem okozott vészhelyzetet, nem volt szükség a metró forgalmának leállítására, de a vizsgálatok idejére sebességkorlátozást rendeltek el a szakemberek az érintett vonalszakaszon.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×